Cykla i Atlasbergen

Oförglömlig singletrack i Marocko tillsammans med Pathfinder Travels

Singletrack i världsklass

Atlasbergen i Marocko har ett gigantiskt nätverk av naturliga stigar som skapats av mulåsnor under hundratals år. Tillsammans med Pathfinder Travels har vi nu glädjen att presentera en resa med singletrack-cykling i absoluta världsklass. Vår guide på resan är Nicke Sundström. Han besökt Marocko närmare 30 gånger och under de sista åren ofta i cykelsadeln. Tillsammans med ett lokalt team av chaufförer, kockar m.m. kommer han se till att ni trivs på bästa sätt.


Reseprogram

Vi inleder resan med att åka direkt upp till cykelområdet kring Wirgane. Här bor vi på ett schysst, mindre hotell med tillgång till pool och wi-fi. Vi har ett bra kök som lagar maten och är flexibla inför våra önskemål. Det är en klar fördel att ha lite kontroll över maten, gott och näringsrikt käk är ett måste för att orka trampa och styra rätt. Om vi skulle vilja ha en kall öl efter dagens övningar, så är det ingen omöjlighet. En natt bor vi på ett enklare vandrarhem i en liten genuin berberby vid foten av Atlasbergen, men kocken hänger även med hit.

Vissa av dagarna åker vi upp med minibuss på morgonen eller blir vi upplockade på eftermiddagen. Vissa dagar startar vi direkt från boendet på morgonen eller kommer fram dit på eftermiddagen. Varje dag kommer vi att ha en supportjeep som möter upp på vissa strategiska punkter. Dels av säkerhetsskäl, dels för att jeepen har funktionen som mobil verkstad. Kocken åker också med i jeepen så ni kan räkna med rejäla och imponerande luncher.

Stigarna är ibland släta och fina och terrängen böljande men stundtals är det rätt brant, stenigt, löst och tekniskt utmanade. Vi cyklar också i en bergsmiljö vilket innebär att vissa partier är exponerade med fallrisk. Du bör med andra ord vara van att ta dig fram på ganska tuffa stigar och inte lida av alltför svår höjdrädsla för att ha glädje av resan.

Resan avslutas i Marrakech. En stad som överväldigar med sitt myllrande folkliv, arkitektur och sjudande kommers. Här bor vi bekvämt på en avslappnad, riad (mindre pensionat) på cirka tio minuters promenadavstånd från det världsberömda torget Djemma el Fna.

Läs mer om resan