Elcykelpremie

Med den nya elcykelpremien kan du köpa marknadens bästa elcykel till ett ännu bättre pris.

Upp till 25% tillbaka vid köp av elcykel

I december 2017 tog Sveriges Riksdag beslut om att under 2018 avsätta 350 miljoner kronor till en elfordonpremie för köp av elcykel i syfte att förbättra förutsättningarna att pendla och transportera sig. Premien innebär att privatpersoner som fyllt 18 år ska få ett bidrag vid köp av elcykel. Bidraget motsvarar 25% av elcykelns pris inklusive moms, upp till max 10 000 kr.

Premien gäller retroaktivt vilket innebär att du köpt en ny elcykel efter den den 20:e september 2017 kan få pengar tillbaka. Det är du som köpt elcykeln som ansöker om premien. Det är Naturvårdsverket som tar hand om ansökningarna och utbetalningarna.

För att kunna ansöka om bidraget måste kvittot sparas. På kvittot ska det framgå vilket fordon det gäller, genom till exempel ett ramnummer eller annat ID-nummer. Det kommer att gälla en begränsning på en premie per person. Elcykeln ska vara CE-märkt.

Elcyklar som har en märkeffekt över 250 watt och är konstruerade för en hastighet av högst 45 km/h klassas som elmoped, men de omfattas också av premien. Hobby- eller leksaksfordon (såsom segway, eldriven sparkcykel eller hoverboard) omfattas inte.

Pengarna för elfordonspremien är slut för 2018. Naturvårdsverket kommer inte att behandla några fler ansökningar eller betala ut pengar förrän det finns en ny budget för detta.


Specialized kallar sin serie av elcyklar för Turbo. Det är ett talande namn, då hela filosofin bakom dessa elcyklar sammanfattas ”It’s you, only faster”. Cykelns alla delar är utformade för att skapa en så naturlig cykelupplevelse som möjligt. Den mittmonterade motorn som kommer från Brose håller vikten centrerad och är den tystaste och mest kraftfulla motorn på marknaden. Batteriet är integrerat i ramen vilket skapar en ren och snygg design. Alla displayer och kontrollpaneler är intuitiva och lättanvända. Allt detta tillsammans med massor av avancerad teknologi, som cyklisten kan vara tacksamt ovetande om, skapar en serie elcyklar utan motstycke.

Se alla våra elcyklar