Joyride goes Italian

Upplev vackra norra Italien på en Specialized Turbo Levo el-MTB tillsammans med andra tjejer i sann Joyride-anda!

Joyride reser till Italien

Valle Brembana är den minst exploaterade av Bergamos dalgångar. Den följer floden Brembo och kantas av de fantastiska Orobiebergen. Byarna ligger som ett pärlband längs med bergsväggarna. Våra lokala guider tar med oss på cykelstigar bland bergstoppar, betesmarker och de gamla åsnestigarna. Flowiga stigar mellan bergsbyarna där vi pausar och dricker kaffe. Cyklingen är på sina ställen teknisk och utmanande men vi har två guider för att alltid hitta alternativa vägar.

Höga berg betyder mycket klättrande. Detta är dock inget du behöver oroa dig för! Vi cyklar på Specialized Turbo Levo el-MTB och kommer således nära nog flyga uppför bergen. Resan kommer vara helt i Joyride-anda, det vill säga med fokus på glädjefylld cykling tillsammans med andra tjejer. Dessutom kommer vi ha tid för god mat, lokal kultur, skön relax och massor av glada skratt!

Reseprogram

17 okt – dag 1. Ankomst till Valle Brembana

Transfer från flygplatsen. På kvällen har vi kort avstämning inför kommande dagar och avslutar med en tvårätters välkomstmiddag på någon av byns lokala restauranger.

18 okt – dag 2. Branzi – berg, charmiga byar och ost

Vi börjar med god frukost. Sedan möter vi våra guider, checkar av våra cyklar och ger oss iväg för en dags cykling där vi känner på höjdmeter, slingrande singletracks och landar i byarna för kaffe och god lunch. Vi cyklar på de gamla handelsvägarna och åsnestigar från tidigt 1400-tal och njuter av höjder på 1500 m. Vi delar på gruppen vid behov för att ge er utmaningar efter er egen nivå. Eftermiddag för relax på hotellet och de som vill följer med till byns stolthet, det lilla ostmejeriet för en liten guidning och provsmakning av sortimentet. Till sist avnjuter vi en härlig tvårätters middag på hotellet.

19 okt – dag 3. Orobiebergen med övernattning

Efter frukost packar vi en övernattningsväska, resten av bagaget stannar kvar på hotellet. Vi tar oss upp i bergen för en heldags cykeltur på fantastiska utmanande höjdmeter, stigar och vägar. Endurocykling för de som vill och utmanar, white roads med kurvor och mer flyt för de som önskar. Vi utnyttjar naturen på bästa sätt, stigar, betesmarker och fantastiska vyer. Balcony roads är ett vanligt inslag som kan ge en hisnande känsla i magen. Utmanande underlag som rullgrus och sten förekommer. På eftermiddagen kommer vi härligt trötta till vår fjällstation, ”Rifugio”. Vi sover i flerbäddsrum, damer resp herrar. Tid för avkoppling, något gott att dricka och middag på kvällen.

20 okt – dag 4. San Pellegrino Terme, spa, relax och god mat i historisk miljö

Vi vaknar med bergen utanför dörren och med cyklarna redo så tar vi oss an ytterligare en härlig cykeldag. Utmaningar på olika nivåer, balcony roads, singletracks och dessa fantastiska vyer. Vår shuttle tar oss till lunch och till slut till den fantastiska orten San Pellegrino Terme. Efter vi har lämnat våra cyklar och checkat in på hotellet så beger vi oss till kurortens stolthet, nyrenoverade spa QC Terme, där vi njuter av termiska bad och en härlig plockbuffé.

21 okt – dag 5. Hemresa

Efter frukost på hotellet checkar ni ut och skjutsas i god tid till flygplatsen för hemfärd.

Saras Italy

Denna resa anordnas tillsammans med Saras Italy som är en svensk resebyrå baserad i norra Italien med fokus på olika typer av äventyrsresor. För anmälan och mer information om resan, klicka på länken nedan för att komma till deras hemsida.

Läs mer om resan