Specialized Turbo

Elcyklar med marknadens tystaste och mest kraftfulla motor. It's you, only faster.

It’s you, only faster

Specialized kallar sin serie av elcyklar för Turbo. Det är ett talande namn, då hela filosofin bakom dessa elcyklar sammanfattas ”It’s you, only faster”. Cykelns alla delar är utformade för att skapa en så naturlig cykelupplevelse som möjligt. Den mittmonterade motorn som kommer från Brose håller vikten centrerad och är den tystaste och mest kraftfulla motorn på marknaden. Batteriet är integrerat i ramen vilket skapar en ren och snygg design. Alla displayer och kontrollpaneler är intuitiva och lättanvända. Allt detta tillsammans med massor av avancerad teknologi, som cyklisten kan vara tacksamt ovetande om, skapar en serie elcyklar utan motstycke.

Modellprogram

Turbo Kenevo

Turbo Kenevo
Elcykeln för hela berget
Turbo Levo FSR

Turbo Levo FSR
Heldämpad el-MTB
Turbo Levo Hardtail

Turbo Levo Hardtail
Elcykel för stigen
Turbo Vado

Turbo Vado
Elcykel för pendlare
Turbo Como

Turbo Como
Stilfull elcykel

Motor

Den största skillnaden mellan en vanlig cykel och en elcykel är naturligtvis motorn. Det är också en komponent som utmärker en elcykel från en annan. Turbons elmotor, som kommer från Brose, är den tystaste och mest kraftfulla mittmonterade motorn på marknaden. Specialized har förädlat motors kraftfulla mekanik genom att kombinera den med avancerad programvara som skapar en helt unik motor. Programvarans algoritmer känner av din effekt, kadens samt cykelns hastighet och låter sedan motorn förstärka din input på ett så naturligt sätt som möjligt.

Dessa algoritmer finns i två smaker. Rx Trail Tune är utvecklad med stigen i åtanke, där motorn är inställd för att prestera optimalt för stigcykling. Detta har baserats på flera tusen testkörningar i omgivningarna kring det utvecklingslaboratorium som Specialized har i Schweiz. Rx Street Tune är utvecklad på motsvarande sätt, fast med stadsmiljö som det primära användningsområdet. Det finns även skillnader i hur olika motorer fördelar kraften. Motorn Specialized 1.2 är designad för att skapa den optimala fördelningen mellan kraft och effektivitet för att säkerställa maximal räckvidd, medan Specialized 1.3 är utformad för ett så högt vridmoment som möjligt för att kunna ta dig upp till toppen oavsett hur brant terrängen är.

Turbo Motor & Battery

Batteri

Batteriet på elcyklar från Specialized är integrerade i ramens underrör vilket skapar en stilren profil och bidrar ytterligare till naturlig cykelupplevelse. Batteriet i sig är av högsta kvalitet och är utrustade med Battery Management System vilket säkerställer maximal livslängd och prestanda genom regelbunden cellbalansering.

Mission Control App

Mission Control App

Med Mission Control-appen får du total kontroll över din cykel och dina cykelturer. Den erbjuder navigeringshjälp, möjlighet att planera turer och automatiskt ställa in motorn och batteriet för att säkerställa att du kommer ända fram. Du kan också ladda upp dina cykelturer till Strava eller andra träningsappar. Sist men inte minst kan du finjustera motorinställningar och göra en hälsokontroll av systemet. Mission Control-appen är kompatibel med alla Turbo Levo-cyklar och 2016 års Turbo-modeller. En app för Vado och Como är under utveckling. Mission Control finns att ladda ner på App Store och Google Play.

Se alla våra elcyklar