En förmån full av värde

Med förmånscyklar kan arbetsgivare erbjuda sina anställda en möjlighet att nyttja kvalitativa cyklar från Specialized för främjad hälsa och minskad miljöpåverkan till en förmånlig kostnad. Vi har tagit fram ett heltäckande och flexibelt koncept som säkerställer en fulländad cykelupplevelse för den anställde och en minimal administration för arbetsgivaren.

Forskning visar att 30 minuter fysisk aktivitet om dagen ger betydande hälsovinster som i längden håller oss friskare.

Vad menas med förmånscykel?

Förmånscykel innebär att en arbetsgivare hyr cyklar som anställda får nyttja fritt, även på sin fritid. Eftersom detta ses som en förmån för den anställde ska förmånsvärdet beskattas likt den vanliga lönen. Denna förmån kan vara helt kostnadsneutral för arbetsgivaren genom att reglera hyreskostnaden med ett bruttolöneavdrag.

Så kommer ni igång

AVTALA

Beslut fattas om cykelförmån till de anställda samt vilka förutsättningar som ska gälla för den aktuella förmånen.

UTFORMA

Beslut fattas om cykelförmån till de anställda samt vilka förutsättningar som ska gälla för den aktuella förmånen.

INFORMERA

Presentera den nya förmånen och dess förutsättningar för de anställda.

BESTÄLLA

Så snart alla fattat beslut om önskade cykelmodeller och eventuella tillval lägger ni er beställning.

CYKLA

Cyklarna levereras och ni har bidragit till ett mer miljövänligt och hälsofrämjande beteende bland era anställda.

BOKFÖRA

Vi levererar ett underlag med de anställdas förmånsvärde, sociala avgifter och bruttolöneavdrag som gäller i 36 månader.

Vill du veta mer?

Hör av dig så återkommer vi med mer information!

Kontakta oss

Kostnadsexempel

Den exakta månadskostnaden beror på flera olika parametrar där cykelns kostnad, avtalslängden och den anställdes marginalskatt har störst betydelse.
Följande exempel baserar sig på en avtalslängd på 36-månader och är kostnadsneutralt för arbetsgivaren genom ett bruttolöneavdrag.

Vi erbjuder cyklar som passar alla ändamål och cyklister

Specialized är en av världens ledande cykeltillverkare och har ett brett sortiment av högkvalitativa mountainbikes, landsvägscyklar, elcyklar och standardcyklar.

Vi hjälper er så klart att hitta rätt modeller med passande tillbehör efter era önskemål och behov.

Vanliga frågor

Förmånsvärdet beräknas på en uppskattad värdeminskning på cykeln baserat på beräknad livslängd och kostnader för eventuell service och reparationer samt en kapitalkostnad.

Kapitalkostnaden beräknas till marknadsvärdet (inköpspriset) för en ny cykel multiplicerat med statslåneräntan vid utgången av november året före inkomståret plus en procentenhet, för närvarande (30 november 2019) -0,09 + 1,0= 0,91 procent.

Här får arbetsgivaren och de anställda välja hur ni vill göra:

  • En anställd kan lämna tillbaka cykeln till oss
  • En anställd kan köpa loss cykeln
  • En anställd kan välja en ny cykel

Om en anställd önskar att köpa loss cykeln så baseras priset på det restvärde som sattes i samband med beräkningen av månadskostnaden.

Ni behöver inte bestämma er hur ni vill göra förrän 6 månader innan avtalet löper ut.

Om anställningen upphör kan arbetsgivaren antingen välja att reglera återstående bruttolöneavdrag och förmånsvärden på slutlönen och låta den anställde nyttja cykeln under återstående avtalstid eller så kan den anställde köpa loss cykeln till ett vid den tiden gällande marknadsvärde.

Den anställde ansvarar för cykeln under avtalstiden. Vi erbjuder i avtalet en fullvärdesförsäkring utan åldersnedskrivning under hela avtalsperioden där försäkringspremien inte belastar den anställdes förmånsvärde.