Med anledning av COVID-19

Vi har funderat väldigt mycket på om vi ska pausa våra gruppturer eller inte. Argumenten som talar för en paus har främst handlat om social distansering för att minimera smittspridning samt att undvika eventuell ökad påfrestning på en redan mycket ansträngd vårdsituation.

Samtidigt är vi övertygade om att cykling och all form av vistelse i naturen är nyttig och viktig för oss, särskilt i dessa svåra tider. Dessutom tror vi att det är viktigt att försöka, utifrån de begränsningar som den nuvarande situationen medför, fortsätta leva och inte bara överleva.

Från och med augusti har vi valt att starta med våra gruppturer igen. Samling sker utanför och vi har ingen återsamling vid butiken efteråt. Våra turer fokuserar på social cykling och vi ser alltid till att köra säkert.

Cykla med oss

Vi kör flera olika cykelturer och förhoppningsvis har vi någon runda som passar dig som handen i handsken. Vi utgår alltid från butiken och försöker att anpassa farten efter gruppens förmåga. Det kostar inget att vara med, men du förväntas vara självförsörjande på turen.

Bra att ha med

  • Vatten
  • Energi
  • Punkakit
  • Lampor (vår och höst)

Glatt humör och hjälm är obligatoriskt på alla våra turer och du deltar på egen risk.

Anmälan

Anmäl dig gärna till våra turer via våra events på Facebook. På så vis vet vi ungefär hur många som kommer och vi kan lättare nå varandra om något oförutsett skulle hända.

Anmäl dig här
Trail och Enduro

Dawn Patrol

Varje lördagsmorgon kvart i nio sticker vi iväg från butiken och beger oss mot finfin cykling på stigarna. Upplägget är alltid detsamma, men område och stigar varieras efter rådande förhållanden. Ganska lugnt i klättringarna, fri fart nedför och vi samlar alltid upp gruppen när vi väl kommit ner.

Dag och tid

Lördagar 8:45-11:00

Landsväg

Road Ride

Fokus med Road Ride är att ha trevligt. Vi anpassar farten efter gruppen, delar upp gruppen efter behov och vi låter ingen bli avhängd. På vissa partier har vi fri fart och samlar då ihop oss efteråt. Vi är ute ungefär två timmar och väljer vägar utifrån förhållanden och förutsättningar.

I klungkörning har vi ett kollektivt ansvar för varandras säkerhet. Säg gärna till om du känner dig osäker så går vi igenom vad man ska tänka på när man cyklar i grupp.

Dag och tid

Torsdagar 17:45-20:00

Testa en ny cykel

I samband med våra turer finns det möjlighet att för 300 kr testa cyklar från årets sortiment. Hör av dig till oss senast dagen innan turen, ta med dig ditt ID-kort och dyk upp i butiken en kvart före turen startar. Köper du en cykel av oss inom ett år så drar vi av denna kostnad på köpesumman.

MTB för tjejer

Joyride Trail

Som namnet antyder innebär Joyride Trail glädjefylld stigcykling och tanken är att samla tjejer som gillar att cykla mountainbike ihop. Turen leds av våra kvinnliga ambassadörer som väljer område och stigar utifrån aktuella förhållanden.

Dag och tid

Onsdagar 18:00-20:30

Nybörjartur

Rookie Joyride

Rookie Joyride Trail riktar sig till tjejer som precis köpt sin första mountainbike, funderar på att köpa en eller bara vill testa hur det är att cykla MTB. Turen kommer att köras en gång i månaden som en tredje grupp i vår vanliga Joyride Trail.