Äventyret startar här

Den nya Diverge är den mest kapabla gravelcykel som någonsin tillverkats, den är redo för att fly. Fly från klungan mot seger, fly från dagliga rutiner, fly från samma gamla vägar och samma gamla turer, med höga hastigheter, kontroll och självförtroende, för att attackera den mest krävande terrängen.

helt-nya-diverge-1

Future Shock 2.0

Visst designades från början Future Shock för gatsten, men det visade sig vara den optimala lösningen för all cykling över stökig terräng. Future Shock 2.0 är justerbar och hydraliska dämpning håller dig i kontroll samtidigt som den håller dina armar, händer och axlar bekväma, oavsett underlag.

Med stort självförtroende, kommer högre hastigheter

helt-nya-diverge-geometri

Längre och flackare

Den redan stabila och trygga Divergen får nu ännu mer självförtroende tack vare flackare gaffelvinkel, längre reach och kortare cockpit.

Ökad offset

Framgaffeln på den nya Diverge har ökad offset vilket gör att den blir stabil utan att kännas klumpig.

Högre, men lägre

Vevhuset har flyttats upp 6mm för att få ett större tramputrymme. Trots detta har man fortfarande ett av branschens lägsta vevhus med sitt drop på 80mm för ultimat stabilitet.

Kort och lång

Kedjestagen på 425mm håller Diverge’s hjul under cyklisten för livliga accelerationer och kvick hantering, samtidigt som den är perfekt balanserad för maximalt självförtroende

Mer däckutrymme = Mer kul

Inget låser upp potential som däckutrymme. Som tur är har Specialized varit generösa med det på den nya Divergen. Den nya ramen tar hela 47mm med 700c hjul och 2.1 med 650b.

helt-nya-diverge-clearance
helt-nya-diverge-swat

Nu med SWAT-förvaring

Diverge’s interna SWAT förvaring flyttar innehållet i dina fickor till en låg plats i ramen, för ökad rörlighet och komfort, samtidigt som du håller nere tyngdpunkten för förbättrad cykelhantering. Allt du behöver precis där du behöver det!

Supersnabb, superkapabel, superlätt

På under 1000 gram är Diverge ram lättare än de flesta strippade gravel-ramar med mindre däckutrymme, samtidigt som den är mer kapabel än något annat på gruset. Klättring, race eller packa tungt med väskor och skärmar för ditt stora äventyr – Diverge gör allt, snabbare och lättare än resten.

Diverge EVO

Om det du sett hittills inte är nog, har Specialized pushat gravelkategorin ytterligare. Vad är nästa steg? Vem vet. Men de har gjort en cykel för att lista ut det. Diverge EVO är en sanslös gravelhoj i aluminium, med rakt styre, som skriker ”Send It!” Flackare, längre och utrustad med de nya Rhombus däcken och Future Shock 2.0.

helt-nya-diverge-evo-1
helt-nya-diverge-evo-2